SEARCH
Pratite nas...

Prepoznavanje lekovitog bilja

Naslovna Forumi Lekovite biljke Prepoznavanje lekovitog bilja

Ova tema sadrži 7 odgovora, ima 2 glasa i poslednji put je ažurirana od strane  Centar za biljnu medicinu 1 godina, 11 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 8 (od 8 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #77
  #219

  Dobrodošli!

  #263

  jedan
  Učesnik

  Pozdrav, koju literaturu preporucujete za prepoznavanje lekovitog bilja?

  #267

  Sve knjige koje mogu da vam pruže kvalitetne fotografije za prepoznavanje i detaljan opis biljke, su dobrodošle. Svakako dobro bi bilo (ako postoji mogućnost) i da kontaktirate lokalnog travara za eventualnu pomoć.

  #270

  jedan
  Učesnik
  #273

  Generalno sve knjige o lekovitim biljkama koje možete da nađete na tržištu su dobre (manje-više). Samo postoji problem vezan za primenu i doze istih. Kod upotrebe određenih biljaka postoji bojazan od „prevelikih“ doza i straha od otrovnosti pojedinih biljaka (naravno postoje otrovne biljke, ali one koje se navode uglavnom nisu). Ovi strahovi su neosnovani i temelje se na neproverenim informacijama. Najbolje knjige koje možete da pronađete su knjige Dr Ričarda Šulca, dr Džona Kristofera, dr Pava Airole i sličnih autora koji su metode prirodnog lečenja i lekovite biljke koristili u dovoljnim dozama (mnogo jačim i većim) nego što ih preporučuju moderni travari i doktori, te su stoga i rezultati njihovog lečenja bili daleko bolji.

  #275

  jedan
  Učesnik

  Hvala vam na sugestiji. Sta mislite o ovom sajtu? http://online.snh.cc/files/2100/HTML/100hs_syllabus.htm Vise od 100 biljaka sto je Dzon Kristofer koristio ali neke od tih biljaka ne rastu na ovim prostorima.

  #277

  Sajt je ok. Dr Kristofer je učitelj dr Šulca i odličan travar, narodni lekar…. Mnoge biljke koje ne rastu na našem podneblju mogu da se gaje. Kao na primer Lobelija…

Gledanje 1 članaka - 1 do 8 (od 8 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.